Witam, jak w tytule. Planuje zakup Style z manulana. Auto dla kobiety. CO polecacie dokupić? CO dzadz mi felgi 18? Pozdro.
Jak się jeździ Fabią? Czy warto kupić? Przesiadka z Octavii
Zwiń
X
-
Gość
-
Gość
Felgi 18, oprócz atrakcyjnego wyglądu, dadzą ci jeszcze mniej komfortu niż fabia oferuje w standardzie.Zawieszenie o3 i o1 niczym się nie rożni z technicznego punktu widzenia - jedynie wymiarami.
Komentarz
-
Gość
Odpuść skodę. Zobacz sobie Kia Rio lub Ceed. Tescie co prawda maja Rapida ale to to samo co Fabia. Dla mnie to kasa wyrzucona w błoto.
Komentarz
-
Gość
Ale przecież zawieszenie octavii mk1 żadnego większego komfortu względem fabii nie oferuje (tak samo jest najprostsze z możliwych), poza tym, że są koła nieco dalej od siebie. McPherson i sztywna beleczka tu i tu.
Ale rio będzie rzeczywiście lepsze niż fabia.Ostatnio edytowany przez Gość; 44763.
Komentarz
-
Octavia jest większa i tego tak nie czuć moim zdaniem. W fabi czułem się jak w kartonowym pudełku na kułkach.
W nowej fabi pozycja na tylnej kanapie to jakis żart. Nogi wysoko, zadek nisko, oparcie jakos dziwnie pochylone. Mnie kompletnie to auto nie podpasowało. Bezposrednio po fabi mialem do testow Logana. Fakt środek daremny a łączenia spawów zrobione jakby celowo miały oszpecić auto. Ale reszta na duzy plus. Jakbym miał brać nowe z salonu wybrałbym Dacie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpisNawet Citigo żony - fotele to bajka w porównaniu z Fabią. Ale może to moja dziwna budowa ciała.
Trzymania bocznego brak. Ogólnie niewygodna pozycja za kierownicą - moim zdaniem.
Zamieszczone przez taranx Zobacz wpisCO dzadz mi felgi 18? Pozdro.
Nie wiem jaki rozmiar tam wlezie ale nie sądze aby 225/40/18 lub 215/40/18 tam się dało upchnąć.
Może się okazać, że wymiar opony jest nietypowy i dobranie kolejnych będzie kosztowne jeszcze bardziej niż innych 18".Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Gość
A ja miałem fabię mk1 prywatnie przez 5 lat i kupiłbym ponownie, na przykład żonie (ale się jej nie podoba). Trójkę też, ale jest na razie za droga.
Komentarz
Komentarz